Remontoija säästää suunnittelemalla

Aikataulujen viivästyminen remonteissa on yleinen ongelma, mikä johtuu usein puutteellisesta alkutilanteen kartoituksesta. Varsinaiset ongelmat paljastuvat usein vasta kun työ on jo aloitettu.

Remonttia suunnittelevan kannattaa sopia kaikista, myös pienistä töistä, kirjallisesti. Sopimuksiin kirjataan työn sisällön lisäksi hinta, maksuaikataulu, laskutusperusteet, työn valmistumisaikataulu ja viivästyksestä maksettavat korvaukset. Sopimuksesta on tärkeää myös tulla ilmi kuka vastaa purkutyöstä ja työmaan siivouksista, sekä kuuluuko hintaan myös muiden tekemät työt (esim. putki- ja sähkötyöt).

Kiinteä urakkahinta sopii suurempiin remontteihin, mutta pienemmät noin päivän kestävät työt kannattaa teettää tuntityönä. Taustatutkimus on myös paikallaan suunnitteluvaiheessa; ota selvää yrityksen aiemmista töistä, kysy referenssejä ja tarkista ne. Remontin viivästymisestä maksettava lain määräämä sakko on olematon myöhästymisestä aiheutuvaan vaivaan nähden, joten suunnitteluun kannattaa panostaa.

Lähde