Päivä paloasemalla 26.11.2022

Päivää Paloasemalla vietetään paloasemilla ympäri Suomen 26.11.2022. Rovaniemellä tapahtuma järjestetään Saarenkylän VPK:lla osoitteessa Norvatie 40 klo 10-15.

Päivä Paloasemalla® -tapahtumassa esitellään palokuntien toimintaa sekä paloautoja ja -kalustoa. Tehtävärasteilla opitaan tärkeitä paloturvallisuustaitoja, muun muassa harjoitellaan alkusammutusta ja turvallista poistumista, kokeillaan pelastajien varusteita sekä opetellaan palovaroittimien huolenpitoa ja sähkökatkon varalle varautumista.

Tapahtumissa tutustutaan myös palokunnan toimintaan. Joissain tapahtumista järjestetään myös erilaisia näytöksiä.

Alta löydät linkin kodin paloturvallisuuden tarkistuslistaan.

Paloturvallisuus ei ole rakettitiedettä, vaan useimmiten pienten asioiden laittamista kuntoon ja vähän treenaamista. Paloturvallisuuden tarkistuslistan avulla kiinnität huomiosi oleellisiin turvallisuusseikkoihin ja parannat lähipiirisi paloturvallisuutta helposti.

https://www.omakotiliitto.fi/files/10463/Kodin_paloturvallisuuden_tarkistuslista.pdf